Accommodatie en dienstverlening

Zorgen

Elke afdeling in het woonzorgcentrum heeft een eigen zorgteam dat geleid wordt door een hoofdverpleegkundige en dat bestaat uit een vaste groep van verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten, animatoren, kinesisten en facilitaire medewerkers. Dit team komt tegemoet aan elke zorgvraag van bewoners. 

Wonen

Naast het aspect 'zorgen' is het aspect 'wonen' minstens even belangrijk. Zo willen wij voor elke bewoner een warme thuis creëren waar ook vrienden  en familie steeds welkom zijn. Er wordt veel aandacht besteed aan huiselijkheid en elke bewoner beschikt over een eigen woning die men naar wens mag inrichten. 

Leven

Bewoners in het woonzorgcentrum worden zoveel mogelijk gestimuleerd om oude gewoontes, hobby's, interesses,... mee te nemen naar het woonzorgcentrum en ze daar nog zo lang mogelijk verder te zetten. Ook is er een uitgebreide animatiewerking waar zowel oude als nieuwe, kleine als grote activteiten aan bod komen.

 

De Wending beschikt ten slotte ook over een groot aantal faciliteiten die moeten toelaten om bewoners zo lang mogelijk actief te houden. Zo is er op het gelijkvloers een ruim en modern bewegingslokaal, is er 't Kaffee met terras waar men iets kan eten of drinken, beschikt het over een grote aangelegde tuin, is er een stille ruimte  en staat er een volledig uitgerust kapsalon met kapper ter beschikking.